Myöhäisteinin ja Vähän Vanhemman Miehen perheeseen kuuluvat Teinin ja Varhaisteinin sekä Pikkukoululaisen ja Uhmaikäisen lisäksi aikamoinen tietotekniikkavalikoima. Nopeasti laskien talossa on säännöllisen epäsäännöllisesti kuusi älypuhelinta, muutama läppäri, kaikkiaan kolme tablettia ja pari pöytäkonetta. Olohuoneesta löytyy älytelkkari ja Teiniltä parit pelikoneet. Ja tätä kaikkea pyörittää yksi tökkivä nettiliittymä. Toistaiseksi. Välillä apuun otetaan langattomien yhteyksien jako puhelimien kautta.

Eräässä ruokailukeskustelussa Teini ja Varhaisteini pohtivat tätä tietotekniikkamäärää. Teini ilmoitti, että virallisen muuton yhteydessä Myöhäisteinin on parasta tuoda tullessaan lisää tiedonsiirtokapasiteettia. Myöhäisteini lupasi, että näin tehdään. Myöhäisteini tuo nimittäin tullessaan 40 megan netin, langattoman tulostimen ja yhden pelikoneen lisää. Teinin ilme venähti totaalisesti ja alkoi kiistely siitä, kuka saa liittyä Myöhäisteinin netin käyttäjäksi.

Teinin ja Varhaisteinin mielestä nettiliittymät voitaisin vaihtaa päittäin. He nimittäin tarvitsevat perheessä eniten tiedonsiirtokapasiteettia, koska pelaavat nettipelejä ja katsovat videoita. Muut perheenjäsenet eivät heidän mukaansa tarvitse kaistaa. Tähän Myöhäisteini ja Vähän Vanhempi Mies totesivatkin, että miellyttävin aika tässä taloudessa käyttää nettiä näin kesäloma-aikaan on kuuden ja seitsemän välillä aamulla. Silloin ei ole ruuhkaa ollenkaan ja kaikki toimii moitteettomasti. Mitä pidemmälle päivä kuluu, sen enemmän netti tökkii. Myöhäisteini ei myöskään ole muiden teinien kanssa samaa mieltä, että kuka ansaitsee eniten nettikapasiteettia vaan lähtökohtaisesti nettikaistaa pitäisi riittää kaikille perheenjäsenille.

Joskus se koko netti sitten kaatuu. Sitä ei välttämättä heti huomaisi, mutta Teini ja Varhaisteini tuovat sen kyllä julki. Viimeksi Myöhäisteini sai taas hirveä ripityksen netin käyttämisestä. Hän kuunteli Teinin huutoa aikansa, kunnes totesi, että tänään netti on jaettu hänen kännykänsä kautta Pikkukoululaisen, Uhmaikäisen ja Myöhäisteinin käyttöön. Teini paineli omaan huoneeseensa takaisin äkäisenä.

Palataan vielä siihen pelikoneeseen, jonka Myöhäisteini tuo Pikkukoululaisen ja Uhmaikäisen mukana taloon. Tämän pelikoneen paikasta nimittäin käydään Vähän Vanhemman Miehen kanssa kiivasta taistelua. Vähän Vanhemmalla Miehellä on periaate, että pelikonetta ei tule olkkariin! Tämä pelikone on niin sanottu fyysistä liikkumista tarvitseva laite, joten tilaa pelaamiseen tarvitaan. Tästä syystä Myöhäisteini on roudaamassa laitetta luonnollisestikin olkkariin, siellä mahtuu pelaamaan.

”Minä en tahdo pelikonetta olkkariin. en saa ikinä katsoa sinun kanssasi Avaraa luontoa, kun pennut tahtoo vaan pelata olkkarin telkkarilla!”, Vähän Vanhempi Mies totesi Myöhäisteinille. Myöhäisteini huomautti, että he eivät katso telkkaria paljonkaan ja Avaraa luontoa ei ole katsottu kertaakaan. Sillä ei nyt ollut merkitystä. Vähän Vanhempi Mies ei nyt vaan tahdo sitä konetta olohuoneeseen ja se on hänen periaatteensa.

Myöhäisteini otti tilanteessa kasvoilleen loukatun ilmeen. ”Ai, sitten minäkään en saa enää keilata sen pelikoneen kanssa? Onko sitten parempi, että lastenhuoneen ikkunaa uusitaan monta kertaa vuodessa, kun pelikapulat lentää ikkunasta ulos?”, Myöhäisteini esitti vasta-argumenttinsa. Välihuomiona tähän, että Myöhäisteini keilaa pelikoneella ehkä kerran kuukaudessa tai kahdessa. Vähän Vanhempi Mieskin totesi, että ikkunoiden vaihto maksaa noin puoli tonnia per reikä, että ehkä sekään ei ole hyvä vaihtoehto. Lopullista pelikoneen sijoituspaikkaa ei ole vielä virallisesti päätetty. Mutta Myöhäisteini saattaa jo tietää sen.

Toisena haasteena on sijoittaa Myöhäisteinin kotitoimisto johonkin. Neliöitä talossa on kyllä, mutta kaikki ovat pitkälti käytössä, kuten taloissa nyt yleensä on tapana. Nykyisessä kodissaan Myöhäisteini on saanut toimistonsa viihtyisäksi ja nyt ei ole mitään paikkaa, mihin työpöytänsä tietokoneiden ja tulostimien kera sitten sijoittaa. Tämä rassaa Myöhäisteiniä toden teolla. Hänkin tahtoo oman soppensa, koska muillakin on! Tässäkin on pienet perhekriisin ainekset kasassa siis.

Niin tai näin, ehkä Myöhäisteini oman paikkansa talossa löytää. Näistäkin artikkeleista suurin osa on kirjoitettu läppärillä keittiön työpöydän ääressä. Siitä tuli Myöhäisteinin paikka.