Kuuden hengen kokoonpanolla kalentereiden synkronointi on oma lukunsa. Myöhäisteini ja Pikkukoululainen harrastavat yhdessä torstaisin, Teini ja Varhaisteini vaihtavat kahden kodin välillä samana päivänä, Pikkukoululaisen ja Uhmaikäisen vaihtopäivä on keskiviikko. Paitsi että nämähän ei sitten pidä ihan joka viikko kutinsa. Oikeastaan joka viikko on joku pieni tai sitten vähän isompikin muutos jossain kohdassa viikkoa. Arkipäivisin Myöhäisteini ja Vähän Vanhempi Mies yrittävät vielä käydä töissäkin, jotta saavat tämän (nälkäisen) lapsikatraansa vielä ruokittuakin.

Teinillä ja Varhaisteinillä on muutenkin omat menonsa. Pikkukoulainen ja Uhmaikäinen menevät, jos joku kuljettaa tai saattaa. Myöhäisteini repii hiuksiaan, kun on aika pohtia ruokailua: mitä syödään, monelta syödään ja ketä on syömässä? Kuka on isällä, kuka on äidillä, kuka on mummolassa, kuka on kaverilla? Ja mitä siellä jääkaapissa nyt edes oli?

Myöhäisteini ja Vähän Vanhempi Mies aloittivat arkensa yhtenäistämisen jääkaapin antimista. Myöhäisteini ja Vähän Vanhempi Mies ovat keskittyneet älypuhelimillaan siihen asti lähinnä viestittelemään, että kuka on missäkin, mitä tapahtuu ja kauan menee missäkin. Tai suurin osa ajasta menee kyllä siihen, että oikaistaan aiempien viestien asiavirheitä, kun sattui taas tulemaan pari muuttujaa.

Mutta tosiaan, ensimmäisenä arkea helpottamaan otettiin yhteinen ostoslistasovellus. Ja mikä parasta: sovelluksessa on KUVAT ostettavista tuotteista. Myös Varhaisteini ja Teini ovat saaneet osansa tästä sovelluksesta screen shot –kuvien muodossa ja oikeat tuotteet on löytäneet kylän kaupasta kotiin asti.

Nyt on siirrytty uusperheen yhteisteknologiassa taas askel pidemmälle. Vähän Vanhempi Mies perusti WhatsApp-ryhmän laumalleen. Ryhmän nimi on osuvasti ”Missä ootte?” – todennäköisesti ainakaan teinit eivät ole kotona. Myöhäisteini on sitä mieltä, että sinne voisi informoida myös saunavuorot ja ruokatoiveet. Teini vastasi, että ”ok” eli on ainakin kerran avannut viestiketjun. Se on kuulkaa jo paljon se!

Perinteinen paperinen seinäperhekalenteri tuskin toimii tällä kokoonpanolla. Tai ei ainakaan kannata kirjoittaa kuulakärkikynällä. Muutoksia tulee nimittäin jatkuvasti. Myöhäisteini ja Vähän Vanhempi Mies ovatkin suunnitelleet sähköisen perhekalenterin käyttöönottoa arkensa hengissä pitimiksi. Tosin tuskin sekään muutosten vauhdissa pysyy. Mutta hyvin suunniteltu on hyvin suunniteltu! Ja suunnitelmamuutokset nyt vain kuuluvat asiaan.

Toisinaan Myöhäisteinillä palaa hermo, kun Vähän Vanhempi Mies sopii yllättäen jotain muutoksia perheen aikatauluun. Kaikki sopeutuu, myös Myöhäisteini. Tosin Myöhäisteini ei ihan heti. Perheen junioriosasto on muutoksista aina vaan, että ”aijaa, okei”. No Myöhäisteini ei ole! Myöhäisteinistä tuntuu toisinaan, että elämä on muutenkin yhtä säätöä aikataulujen kanssa. Myöhäisteini vetäytyy tässä kohtaa sohvan nurkkaan ja kysyttäessä, että mikä on, vastaa hän, että ”ei mikään”. Se, jos mikä on erittäin aikuista käytöstä! No juu, ei ole.

Niin tai näin, sähköinen kalenteri pääsee testijaksolle. Kunhan Myöhäisteini ja Vähän Vanhempi Mies keksivät, miten se toteutetaan. Ehkä kallistutaan Googleen?