Meillä on kuuden hengen ruokapöytä. Se on kylläkin jatkettava, mutta kun kaikki ovat paikalla, niin pöytä on täynnä. Joka kerta ruokaillessa Uhmaikäinen muistaa kuitenkin mainita, että onko pöytä täynnä vai onko vielä vapaita paikkoja. Jos vapaita paikkoja on, kertoo Uhmis, kuka puuttuu. Kerrottakoon, että yleensä tuo puuttuva palanen on Vähän Vanhempi Mies. Toisaalta Vähän Vanhempi Mies on sanonut, että on kiva tulla kotiin, kun tietää koko joukkueen odottavan häntä.

Kuuden hengen ravintolaruokailu on toisinaan yhtä pöydän etsimistä. Monissa paikoissa on tehty pöydät niin, että niihin mahtuu neljä. Jos sattuu jokunen isomman seurueen pöytä olemaankin, niin ne ovat useimmiten varattuja. Toisinaan hajaudutaan kahteen eri pöytään ja huudellaan sitten vieraisiin pöytiin. Teini ja Varhaisteini tosin hakeutuvat eri pöytään muun seurueen kanssa ihan mielellään. Myöhäisteini veikkaa tämän liittyvän vain ja ainoastaan ikään.

Ilmaistakaan ei kuuden hengen ravintolaruokailu ole, kuten varmaan arvata saattaa. Lisäksi tietää jo tilausvaiheessa, että Uhmaikäinen ja Pikkukoululainen eivät jaksa syödä kokonaan heille tarjottua annosta. Tämä on oikeastaan ihan hyväkin, koska Teini nimittäin syö. Ja ihan helkutin paljon. Teini on silmät haukkana odottamassa jokaisella ravintolakäynnillä, että koska Pikkukoululaisen ja Uhmiksen mitta ruokailua tulee täyteen ja noukkii pienten lautaselleen jättämät ruuan jämät. Taloudellista ravintolakäyntiä vaan kaikille, meillä on ainakin! Tosin jälkkäreille on aina lapsilauman mahoissa tilaa.

Kun liikutaan julkisesti kuuden hengen joukkueena, niin ”koskas teille tulee perheenlisäystä?”-kyselyiltä säästytään aika tehokkaasti. Mutta kun Myöhäisteini ja Vähän Vanhempi Mies liikkuvat kahdestaan, niin aika harvassa ovat ne kerrat, kun joku jättää kysymättä mahdollisista uusista pienokaisista. Tässä kohtaa on hyvä vastata, että eiköhän neljä lasta ja viisitoista vuotta teinejä riitä hetkeksi. Jos lapsia vielä tulee, niin teinijakso venyy kahdenkymmenen vuoden mittaiseksi. Kuulostaa muuten aika hurjalta!

Myöhäisteini kärsii toisinaan aika helkutinmoisesta turvotuksesta. Parit kaksoset on varmaan kylän juttujen mukaan ollut mahassa jo aika kauan. Tosin Myöhäisteini ja Vähän Vanhempi Mies ottavat kyllä tästäkin pienestä Myöhäisteinin ulkoiseen olemukseen liittyvästä lisäjuonteesta kaikki irti ja esiintyvät kylällä normaaliakin enemmän. Noin niin kuin uteliaita ihmisiä kiusatakseen, Myöhäisteini ja Vähän Vanhempi Mies kun saavat siitä kieroa tyydytystä itselleen.

Myöhäisteinin ystävätär odottaa vauvaa. Toisinaan Myöhäisteini löytää itsensä pohtimasta sitä, onko sylissä kuitenkin tilaa vielä vauvalle. Sinällään Myöhäisteini on mitä parhaimmassa lastentekoiässä, mutta silloin tulee pohdittua sitä, haluaako jatkaa tätä viidentoista vuoden teinijaksoa vielä melkein loputtomiin. Paljastettakoon Myöhäisteinin ikää sen verran, että periaatteessa hedelmällistä ikää Myöhäisteinillä on jäljellä 15-20 vuotta. Ja kun katsoo neljää jo valmista mukulaa tappelemassa keskenään, niin kummasti vauvankaipuu himmenee!

Joten ainakin tänä aamuna tuntuu siltä, että pöytä on täynnä. Iltapäivällä ja illalla Myöhäisteini saattaa olla eri mieltä. Mutta ehkä Vähän Vanhempi Mies saa Myöhäisteinin tässäkin kohtaa järkiinsä. Tai ainakin se, että Teini, Varhaisteini, Pikkukoululainen ja Uhmaikäinen tappelevat siitä, kuka saa minkäkin värisen karkin jaettavasta karkkipussistaan.