Myöhäisteini on seonnut. Sama Myöhäisteini, joka yleensä on niin järkevä ja iskee jäitä hattuun. Mutta eläimellisille vieteilleen ei voi Myöhäisteinikään mitään. Se iski yllättäen ja täysin varoittamatta: pesänrakennusvietti! Tämä postaus sisältää yksityiskohtia, jotka saattavat järkyttää lukijoita.

Tänään Myöhäisteini heräsi puolen kuuden aikaan ja paineli saunaan seuranaan Vähän Vanhempi Mies. Pikkukoululainen ja Uhmaikäinen sekä Teini vetivät unta kuulaan onnellisena vielä tuohon aikaan. Varhaisteini oli mennyt kaverille yökylään. Kai hänellä tuli mitta täyteen tätä lajia, johon kuuluu jatkuvaa huutoa ja tappelua. Hyvä vain, että pitää kaverisuhteita yllä, se on oikein.

Myöhäisteini haki kaupasta aamun ainoana asiakkaana makaronilaatikkotarpeet perheen ruokkimiseksi ja pisti pyykinpesukoneen pörisemään. Ja sitten oli pakko alkaa touhuamaan oikein todella, vailla mitään järkeä! Ennen perheen pienimpien heräämistä Myöhäisteini oli jo ehtinyt sommitella erilaisia verhoja ikkunoihin. Ne ikkunat, joihin ei sopivia verhoja löytynyt valmiiksi, sommiteltiin mielikuvituksen avulla teettäviin verhoihin. Myöhäisteini on jo pitkään luottanut verhoissaan paikallisen nuoren naisyrittäjän ompelutaitoihin ja lista hänellä teetettävistä töistä kasvaa sitä mukaa, kun Myöhäisteini siirtyy huoneesta toiseen. Ihan vaan katselemaan siis, mitään toteutukseen ei saa tehdä, vakuuttelee hän itselleen. Tämä päätös varmaan pitää, kunnes Myöhäisteini päättää toisin.

Myöhäisteini yritti välillä tarttua kirjaan olohuoneen sohvalla, mutta siitä ei tullut mitään. Iski hirveä himo pohtia sitä, millaisiin verhoihin tässä nyt olohuoneessa nyt sitten taivutaan. Mitä kalusteita valitaan ja tuleeko tauluja? EI, EI ja EI. Myöhäisteini ei todellakaan ole tämän tyyppinen ihminen. Myöhäisteini ei ajattele näin. Piste. Vielä yksi painava EI.

Vaikka Myöhäisteini nyt sanoo itselleen, että tämän touhun on loputtava, niin lopputulos on luultavastikin se, että vaivihkaa kodin tekstiilit vaihtuvat. Ja taulut. Ehkä sohvatyynyt. Kalusteet vaihtavat vähintään paikkaansa, elleivät peräti osoitetta. Ja kaiken tämän jälkeen Myöhäisteini vain toteaa, että nyt kävi näin. Vaikka hän ei ole tämän tyyppinen ihminen.